Ontwerp bij

Coster Copenhagen

Kom naar de ontwerpkamer van Coster Copenhagen en lees
over Pia Coster's gedachten over het ontwerpproces.

Pia Coster Design

”Coster Copenhagen is een lifestylemerk. Tegenwoordig ben je betrouwbaarder over de merken die je koopt. Bij Coster Copenhagen ontwerpen we daarom collecties voor de vrouw die van kleuren houdt en de vrouw die graag sportief en vrouwelijk tegelijk is. Ze maakt graag een beetje lawaai zonder al te veel lawaai te maken in het straatbeeld.”

Wat is Ontwerp voor Coster Copenhagen?

Coster Copenhagen?

De kracht en signatuur achter elke collectie van Coster Copenhagen is onze speelse en onconventionele benadering van design door de nieuwste trends te vertalen en vast te leggen. We draaien en draaien elk klein detail en maken onze expressie uniek door zowel sportieve, vrouwelijke als rauwe details toe te voegen en te mixen.

“Als ontwerper leef je 24/7 in een wereld van inspiratie, dus we halen inspiratie uit alles: het web, sociale media, onze reizen door Europa en Azië of 's ochtends bij de bakker.”

Het proces

Wanneer er bij Coster Copenhagen een nieuwe collectie moet worden ontworpen, beginnen de ontwerpers met het brainstormen over de huidige trends en welke ideeën we de laatste tijd hebben gehad en proberen deze te vertalen naar het DNA van Coster Copenhagen. Vervolgens ontwerpen ze enkele moodboards en denken ze kleuren, prints en details mee in de collectie.

Pia Coster Design Collaboration Design Process

"We hebben veel tijd besteed aan het vinden van kleuren, omdat kleuren erg belangrijk zijn voor Coster Copenhagen. Toen ik 25 jaar geleden aan de ontwerpschool begon, droegen alle ontwerpers zwart. Ik stond daar in een roze tuinbroek en oranje rubberen laarzen, en ik geloof dat kleuren zijn sindsdien bij mij gebleven."

Pia Coster Design Office

Kleuren

Toen Coster Copenhagen begon, maakten kleuren nog geen groot deel uit van ons DNA, maar nu zijn ze dat wel!We besteden veel tijd aan het vinden van kleuren die aansluiten bij de trends van die tijd, maar ook de kleuren die passen bij de mens, afhankelijk van het seizoen.

Bij Coster Copenhagen gebruiken we graag veel verschillende kleuren, bij voorkeur met een sterk karakter.

Bekijk hier al onze kleurrijke stijlen.

"Net zoals kleuren belangrijk zijn voor Coster Copenhagen, zijn onze prints ook enorm belangrijk. Daarom besteden we op ons kantoor in Hørsholm ook veel tijd aan het tekenen van onze eigen prints."

Afdrukken

Bij Coster Copenhagen besteden we veel tijd aan het ontwikkelen van onze eigen prints en metergoederen, omdat het belangrijk voor ons is om bij het hele proces betrokken te zijn en ons DNA in alle stijlen te behouden.

Onze prints hebben altijd de handtekening van Coster Copenhagen. Ofwel is ons logo erin verwerkt, ofwel herken je onze prints aan het feit dat ze altijd groot en luchtig zijn. Daarnaast maken we ook wat ingetogenre prints, die wat meer ton-sur-ton zijn, voor de vrouw die niet zo van de echt grote prints houdt.Bekijk hier onze nieuwste prints.

Prints Coster Copenhagen

"Wij zijn altijd heel goed geweest in pasvorm, omdat wij ons hebben gespecialiseerd in het maken van kleding voor precies onze doelgroep, waarbij er ruimte in de kleding moet zitten, zodat vrouwen zich comfortabel en stijlvol tegelijk kunnen voelen."

Pia Coster Design Fits

Fit

Sinds de start van Coster Copenhagen hebben we goed nagedacht over het imago, omdat we het belangrijk vinden dat onze stijlen niet alleen bij onze klanten passen, maar dat zij zich er ook prettig in voelen.

Daarom bestaat een groot deel van het ontwerpproces bij Coster Copenhagen uit het aanpassen van onze stijlen in de maten, zodat ze op alle plekken goed passen en je niet knellen of beperken.

Vind hier onze maattabel.

Missie

Onze missie is om kleding voor alle vrouwen te ontwerpen die zowel overdag als 's avonds gedragen kan worden. We moedigen je daarom aan om je eigen speelse stijl te interpreteren, zoals we dat in onze collecties doen.