Doel 12

Verantwoorde Consumptie en Productie

Als een modelabel moeten we verantwoordelijkheid nemen voor de klimaatcrisis. Lees meer over wat we doen in het productieproces en wat u als consument kunt doen om de impact op het klimaat te minimaliseren.

Ontwerp

Wij integreren duurzaamheid al aan het begin van het ontwerpproces. In 2020 lanceerden we onze nieuwe basislijn, CC Heart. Onze klanten kennen en dragen onze producten al vele jaren - daarom vonden we dat het tijd was om onze kernproducten een nieuwe uitstraling en identiteit te geven. CC Heart werd zo het begin van ons digitale ontwerpproces. Met onze eerste 3D-ontwerpen kunnen we het aantal monsters in onze productiestroom verminderen en onze milieu-impact verkleinen.

Als klant is het een goed idee om basisstukken in je garderobe te hebben, gemaakt van goede kwaliteit en duurzame materialen, zodat je ze het hele jaar door kunt dragen en ze lang meegaan. Koop niet voortdurend nieuwe kleding, maar houd vast aan je basisgarderobe en enkele seizoensstukken. Op die manier kun je de milieu-impact op jezelf en de mode-industrie verminderen.

Hangtags, Labels, Verpakking en Verzending

Bij Coster Copenhagen proberen we alles te doen om ons best te doen - zelfs de kleinste details kunnen een groot verschil maken! We produceren onze hangtags op FSC-gecertificeerd papier en onze verzorgingslabels van OEKO-TEX-gecertificeerd katoen.

Wanneer je kleding koopt van Coster Copenhagen, doen we niet alleen ons best om ervoor te zorgen dat onze kleding wordt gemaakt van duurzaam verkregen materialen. We doen ook ons best om ervoor te zorgen dat we je artikelen op een manier verzenden die zo min mogelijk impact heeft op het milieu.

We verzenden onze kleding van de productielocaties naar ons magazijn per trein, in plaats van per schip of vliegtuig, omdat treinen een lagere milieubelasting hebben.

De meeste van onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. We verpakken je items in gerecycled zijdepapier en voegen een ansichtkaart toe gemaakt van gerecycled karton. Daarna verpakken we je items in een tas gemaakt van gerecycled en biologisch afbreekbaar plastic, met stickers gemaakt van gerecyclede materialen. Zelfs de kartonnen dozen die we in ons magazijn gebruiken om de items op te slaan, zijn gemaakt van gerecycled karton en worden meerdere keren gebruikt.

Materialen

Bij het ontwerpen en produceren van kleding is een van de belangrijkste keuzes de keuze van materialen. In de modewereld kunnen we veel doen om duurzaam verkregen materialen te kiezen. Hier kun je lezen over welke materialen je moet zoeken bij het winkelen voor een duurzamere keuze

Deadstock

In de mode-industrie eindigen we vaak met wat we "deadstock" noemen. Deadstock is overgebleven stof die niet geschikt is voor productie. De hoeveelheid deadstock is alarmerend, een probleem dat we hebben aangepakt met onze leveranciers. We werken samen met onze leveranciers om oplossingen te vinden voor het gebruik van deadstock en daarmee de milieubelasting te verminderen.

In de beginfase van het herontwerpen van onze deadstock, zijn we veel obstakels tegengekomen. We wilden dat dit product een minimale impact op de uitstoot van koolstof zou hebben, en we wilden zoveel mogelijk van de deadstock kunnen gebruiken. Uiteindelijk kwamen we op het idee van een vierkante sjaal. Op deze manier kunnen we de hele rol stof gebruiken vanwege de vierkant uitgelijnde zijden. Aangezien niet alle stofrollen dezelfde breedte hebben en we al onze deadstock moeten gebruiken, hebben we besloten dat ze in verschillende maten zullen worden geproduceerd, afhankelijk van de breedte van de stofrol.


We lanceerden onze eerste productie van deadstock-sjaals in april 2021.

Duurzaam verkregen materialen

Seawool

Seawool is een gloednieuw type duurzaam materiaal. Seawool bestaat uit een mix van gerecyclede plastic flessen en overtollige oesterschelpen uit de voedingsindustrie.

Seawool heeft een 99% vergelijkbaarheid met wol - het reguleert ook warmte, reinigt zichzelf en heeft een zachte touch zonder kriebelig te zijn. Afgezien daarvan is het ook antibacterieel en antistatisch.


1 kg Seawool recyclet ongeveer 60 plastic flessen.

Gerecycled polyester en Cupro

Hoewel polyester de synthetische productie van plastic bevordert en een hoge milieubelasting heeft, is het een duurzame vezel die meerdere keren kan worden gerecycled en hergebruikt. Daarom hebben we ervoor gekozen om met gerecycled polyester te werken om de levenscyclus van de stof te verlengen en de noodzaak om nieuw materiaal te produceren te verminderen

Cupro is een bijproduct van katoenproductie en helpt de milieubelasting van katoenproductie te verminderen, omdat meer van de katoenplant wordt gebruikt in plaats van weggegooid. De productie van cupro vereist echter het gebruik van chemicaliën. Deze chemicaliën worden gebruikt in een gesloten circuit en schaden geen ecosystemen rondom de productielocatie.

Lyocell

Lyocell lijkt op viscose, zowel qua uiterlijk als productieproces. Lyocell bestaat uit boomvezels die zijn opgelost in een gesloten circuit en schaadt geen omliggende ecosystemen. De opgeloste boomvezels worden gesponnen tot garen en vervolgens geweven tot stof.

Natuurvriendelijke materialen

Biologisch katoen en linnen

Biologische katoenteelt maakt gebruik van gewasrotatie en biologische methoden om ongedierte en bacteriën te bestrijden in plaats van het gebruik van giftige chemicaliën en genetisch gemodificeerde organismen (GMO's). Het helpt de verontreiniging van bodem, lucht en water te verminderen. Bovendien verbetert het de bemesting en de biodiversiteit in de grond, wat gunstig is voor zowel menselijke als dierenwelzijn, en het vermindert de uitstoot van broeikasgassen.

Linnen komt van vlaszaden en is dus een op planten gebaseerde vezel. Het vlas heeft vaak niet meer nodig dan regenwater, en de productie van linnen vereist veel minder chemicaliën dan andere vezels, wat resulteert in een lagere milieubelasting.

Dierenvriendelijke keuzes

Donsveren en leer

Bij Coster Copenhagen gebruiken we geen donsveren in onze producten. We hebben deze keuze gemaakt omdat we de herkomst van donsveren niet kunnen ondersteunen. Donsveren die in kleding worden gebruikt, komen vaak van eenden of ganzen, en de dieren zijn meestal nog in leven wanneer de veren van hen worden genomen, wat een pijnlijk proces is voor de dieren.

Het leer dat we in onze producten gebruiken, komt uit India, waar het illegaal is om dieren te doden om leer te produceren. Dit betekent dat we leer gebruiken dat afkomstig is uit de voedingsindustrie. Het leidt ook tot minder afval, omdat meer van het dier wordt gebruikt.