Doel 15

Leven op het land

Bij Coster Copenhagen is het voor ons cruciaal om de ecosystemen waarin we werken te behouden en te verzorgen. Lees meer over hoe we werken met het leven op het land.

Investeren in duurzame energie

Toen Coster Copenhagen werd opgericht, investeerde Chris Coster, de CEO, in een zonnepark in Duitsland. Met het bewustzijn van de hoge koolstofvoetafdruk die onze industrie achterlaat, was dit slechts één manier waarop het bedrijf iets kon terugdoen voor het milieu.

Terwijl Chris vaak nadenkt over betere keuzes op het gebied van duurzaamheid, richt Pia Coster, oprichter en creatief directeur, zich meer op het kiezen van de juiste duurzaam verkregen materialen voor onze stijlen en het onderhouden van een nauwe relatie met onze leveranciers. Pia werkt onder andere samen met onze leveranciers om betere arbeidsomstandigheden te waarborgen, met een focus op vrouwen en kinderen in Azië. Lees meer over onze leveranciersinitiatieven hier.

Waterverbruik en -verontreiniging

Een van de grootste problemen in de mode-industrie is het verbruik en de verontreiniging van water. De productie van kleding vereist veel water, waarbij giftige stoffen kunnen vrijkomen en het water kunnen vervuilen.

Bij Coster Copenhagen doen we ons best om de juiste en meest duurzaam verkregen materialen te kiezen voor onze stijlen. Zo werken we bijvoorbeeld met biologisch katoen en linnen. Dit is om een lagere milieubelasting te waarborgen en toegang tot schoon drinkwater te bevorderen voor de bevolking die in de buurt van onze productielocaties woont.

Koolstofvoetafdruk

In 2020 nam Coster Copenhagen deel aan een project dat werd geïnitieerd door het Lifestyle & Design Cluster. Het project omvatte het beschrijven van de problemen waarmee we als bedrijf worden geconfronteerd op het gebied van duurzame ontwikkeling. We werkten samen met een groep studenten die ons hielpen ons doel te bereiken: het creëren van een CO2-calculator om onze koolstofuitstoot binnen onze supply chain te traceren.

Het project bleek succesvol te zijn, en we werken nu aan de implementatie van de CO2-calculator op onze website, zodat iedereen ons proces en vooruitgang kan volgen.