Doel 13

Klimaatactie

Als onderdeel van de modewereld voelt Coster Copenhagen een extra verantwoordelijkheid met betrekking tot klimaatactie. Lees meer over wat we doen om actie te ondernemen en wat u als klant kunt doen.

Pre-Loved winkel

Het wordt steeds populairder om na te denken over het milieu. Als onderdeel van ons duurzaamheidsplan om een meer circulaire supply chain te creëren, hebben we ervoor gekozen samen te werken met het bedrijf Create 2 Stay.

Met Create 2 Stay hebben we een tweedehandswinkel genaamd Pre-Loved gecreëerd. Bij Pre-Loved kun je je gebruikte items van Coster Copenhagen terugverkopen en gebruikte stijlen van andere klanten kopen. Op deze manier kunnen we de levenscyclus van onze items verlengen.


Deze functie is alleen beschikbaar in Denemarken. Desalniettemin moedigen we je aan om je kleding te doneren aan liefdadigheid of het te verkopen op een platform voor de verkoop van tweedehands kleding.

WAT DOEN WE BIJ COSTER COPENHAGEN?

Bij Coster Copenhagen hebben we veel duurzame initiatieven geïmplementeerd, en we werken voortdurend aan het implementeren van meer, omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen een centraal onderdeel is van ons merk.

We gebruiken alleen gerecyclede polybags bij het verzenden van artikelen naar onze klanten, en we onderzoeken momenteel hoe we al ons plastic gebruik biologisch afbreekbaar kunnen maken. In de toekomst streven we ernaar om het gebruik van plastic bij de productie van onze stijlen en bij het verzenden van artikelen naar klanten volledig te elimineren.

Naast dit alles hebben we een nieuw initiatief geïmplementeerd in ons magazijn waarbij we onze kartonnen dozen hergebruiken totdat ze kapot gaan. De hergebruikte kartonnen dozen krijgen een sticker die aangeeft dat ze opnieuw worden gebruikt.

Bij ons hoofdkantoor in Humlebæk, Denemarken, en in ons magazijn sorteren we ons afval om een juiste verwijdering te waarborgen. Bovendien printen we altijd op FSC-gecertificeerd papier en moedigen we onze medewerkers aan om alleen te printen als dat nodig is. We stimuleren ook onze medewerkers om te fietsen, het openbaar vervoer te gebruiken of samen naar het werk te rijden.

WAT KUNT U ALS KLANT DOEN?

Als modemerk kan het complex zijn om onze milieueffecten te traceren. Het ligt buiten onze controle zodra we aan onze distributeurs of klanten verkopen. Het enige dat we kunnen doen, is u begeleiden over hoe u voor uw items van Coster Copenhagen kunt zorgen om ze langer mee te laten gaan.

ONDERHOUDSGIDS

- Koop kleding van hoge kwaliteit gemaakt van duurzame materialen

Zowel voor je basisgarderobe als voor seizoensgebonden kleding.

- Was correct

Vermijd wasmiddelen met parfum, aangezien parfum schadelijk kan zijn voor u, het milieu en de kleding.

Was je kleding niet te vaak - soms is het voldoende om je kleding te luchten.

Was op lage temperaturen, wat veel energie bespaart en minder belasting voor het kledingstuk veroorzaakt. Wanneer je naar het onderhoudslabel van je kleding kijkt, zie je een wastemperatuur - dit is de hoogste temperatuur die een kledingstuk kan verdragen.

Bij Coster Copenhagen doen we ons best om wasinstructies op te nemen in onze productbeschrijvingen, zodat u weet hoe u voor het artikel moet zorgen, zelfs voordat u het koopt.

- Drogen en strijken

Laat indien mogelijk altijd aan de lucht drogen. Het is beter voor het milieu en de kledingstukken zullen daarna lekker fris ruiken.

Strijk alleen wanneer nodig, maar we raden aan om in plaats van een strijkijzer een stomer te gebruiken, wat energiebesparend is.

Stomen ontspant de vezels van het kledingstuk en verbetert daardoor het gevoel van het kledingstuk.

- Repareer

Probeer altijd uw kleding te repareren, of het nu zelf is of door een kleermaker. Het zal de levensduur van uw kledingstuk helpen verlengen.

- Recycleer


Doneer uw kleding of verkoop ze op een platform voor gebruikte kleding.