Doel 17

Partnerschappen voor de doelen

Samenwerking en partnerschappen zijn enkele kernwoorden bij het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Lees meer over onze leveranciers- en partnerschapsinitiatieven hier.

Leveranciersinitiatieven

Pia Coster, oprichter en creatief directeur bij Coster Copenhagen, werkt voortdurend samen met onze leveranciers in India om ervoor te zorgen dat vrouwen onder goede arbeidsomstandigheden werken. Vóór Pia's initiatief werkten ze buiten de fabriek in de brandende zon, maar Pia slaagde erin om ze naar binnen te verplaatsen. Het is slechts een kleine stap, maar het is uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van onze leveranciersovereenkomst. Dit omvat ook normen voor algemene arbeidsomstandigheden, betere toiletomstandigheden, sanitaire voorzieningen voor voedsel en water, en veiligheid.

Kwaliteitscontrole in India omvat bezoeken aan de productielocaties en controleert de daadwerkelijke productie en arbeidsomstandigheden. Dit is om de vereiste afstand tussen de naaimachines en de juiste verlichting voor de werknemers te waarborgen. Bovendien moet het bedrijf zorgen voor sanitaire voedsel- en wateromstandigheden, en moeten veiligheidsregels worden nageleefd volgens de schriftelijke norm. Kwaliteitscontrole bezoekt de productielocaties 3 tot 5 keer per constructie, en één productie omvat één stijl of printserie. Kwaliteitscontrole inspecteert ook de stoffen en controleert het begin van de eerste naailijn. Ze controleren de constructie willekeurig aan het einde, en in geval van fouten gaan ze de hele productie door.

Handgebreide stijlen

Het is helaas het geval in veel productielanden dat vrouwen ver moeten reizen en hun families en kinderen moeten achterlaten om op de productielocaties te werken. Daarom hebben we een project opgestart dat verder gaat dan de grote productiefabrieken. In plaats daarvan laten we onze gebreide kleding direct produceren in de landelijke dorpen in het noorden van China, waar de vrouwen wonen.

Het resultaat van dit project zijn niet alleen prachtige en unieke handgebreide stijlen, maar het biedt ook vrouwen een echte kans om bij hun families en kinderen te blijven terwijl ze werken en geld verdienen. Elk kledingstuk is ondertekend op het waslabel door de vrouw die het kledingstuk heeft gebreid.

CERTIFICATEN

Momenteel zijn sommige van onze leveranciers gecertificeerd met:

- GRS, Global Recycled Standard voor gerecycled polyester

- COC, Certificaat van Overeenstemming voor Eco Circle gerecycled polyester vezel

- GOTS, Global Organic Textile Standard

- GRS, Global Recycled Standard voor gerecycled katoen

- OEKO-TEX gecertificeerd katoen

- OCS 100 Standard, Organic 100 Content Standard

We werken eraan om tegen 2023 zowel onszelf als al onze leveranciers BSCI-gecertificeerd te hebben.